Laadukkaiden nettisivujen hinta

Piirroskuva kotisivujen tekemisen hinnasta

Hyvin toimivat ja informatiiviset kotisivut ovat yksi menestyvän yritystoiminnan kulmakivistä.

Kotisivut mainostavat yritystäsi kellon ympäri, jokaisena vuoden päivänä, ja parhaimmillaan kotisivut kasvattavat tehokkaasti yrityksen uskottavuutta, luotettavuutta ja myyntiä.

Uuden yrityksen aloittaessa toimintansa, on tärkeää, että myös yrityksen nettisivut olisivat mahdollisimman pian toiminnassa.

Tämän johdosta yksi ensimmäisistä kysymyksistä, joita lukuisat uudet yrittäjät pohtivat on: Tekisinkö yritykseni kotisivut itse, vai tilaanko ne ammattilaiselta?

Usein tämän pohdinnan taustalla on myös seuraava mieltä askarruttava kysymys.

Paljonko nettisivut maksavat?

Nettisivujen hinta voi vaihdella valtavasti riippuen tekniikasta, jolla ne tehdään.

Alusta asti koodatut, sekä yksilöllisiä ominaisuuksia sisältävät kotisivut voivat maksaa kymmeniä- tai jopa satojatuhansia euroja. Onneksi nykypäivänä ei kuitenkaan ole välttämätöntä käyttää nettisivuihin tällaisia summia, vaan toimivat kotisivut voi saada hyvinkin edullisesti.

Kerron tässä tarkemmin nimenomaan WordPress kotisivujen hinnoista, koska WordPress on tällä hetkellä ehdottomasti suosituin tekniikka rakentaa kotisivut. WordPress kotisivujen hinnat ovat usein myös edullisempia verrattuna kokonaan alusta asti koodattuihin kotisivuihin. Edullisempi hinta johtuu siitä, että WordPress sivuston rakentaminen ei yleensä vaadi valtavaa määrää käsin kirjoitettua koodia.

Poikkeuksia tähän tietty on ja myös WordPress kotisivujen hinta voi nousta korkeaksi, mikäli ulkoasuun halutaan yksilöllisyyttä tai sivustolle tarvitaan kehittyneempiä ominaisuuksia. Näitä kehittyneitä ominaisuuksia ovat esimerkiksi tekoäly keskustelu -botit, 3D -animaatiot, reaaliaikainen gps -seuranta tai vaikkapa lisätyn todellisuuden (Augmented Reality) sovellukset.

Mistä WordPress kotisivujen hinta koostuu?

WordPress kotisivujen hinta koostuu pääpiirteittäin seuraavista asioista

Tutustu alla näihin yleisimpiin ja välttämättömiin nettisivujen kuluihin. Kaikki esimerkkien hinnat ovat verottomia hintoja.

Verkkotunnus eli domain

Verkkotunnukset ovat kirjaimista koostuvia nimiä, jotka on luotu helpottamaan Internetin Protokollaosoitteen, eli IP-osoitteen muistamista.

Varsinainen verkkotunnus koostuu nimestä ja ylätason verkkotunnuksesta, joita ovat esimerkiksi “com”, “net”, “fi”, “us” jne. Esimerkki verkkotunnuksesta on vaikkapa “yritys.com” tai “yritys.fi”.

Verkkotunnusten hinnat vaihtelevat valtavasti.

 • Maakohtainen ylätason verkkotunnus, esimerkiksi “fi” -tunnus on hyvin edullinen ja maksaa noin 9 – 20 € / vuosi (hintaan sisältyy usein verkkotunnuksen “ylläpito” ja automaattinen uusiminen).
 • Yleisen ylätason verkkotunnuksen, esimerkiksi “com”, “net”, “online” ja “shop”, hinnat voivat vaihdella paljon. Halvimmat yleiset ylätason verkkotunnukset maksavat noin 9 € / vuosi. Kalleimmat yleisen ylätason verkkotunnukset (yleensä “com” -tunnuksia) voivat maksaa jopa satojen tuhansien eurojen kertamaksun ja myös niiden vuosittainen ylläpitomaksu voi olla melko korkea. Monia “com” -verkkotunnuksia saa toki ostettua myös edulliseen hintaan.

Edellä mainitut asiat huomioiden, verkkotunnuksen hintaan eniten vaikuttava tekijä on se, millaisen verkkotunnuksen tarvitset tai millaisesta verkkotunnuksesta henkilökohtaisesti pidät.

Hosting -palvelu (Webhotelli)

Verkkotunnuksen lisäksi toinen välttämätön nettisivujen kulu on Hosting -palvelu, josta käytetään usein myös nimitystä Webhotelli.

Hosting -palvelu tarvitaan kotisivujesi tiedostojen ja tietokantojen kodiksi. Nettisivujesi tiedostot ja tietokannat tallennetaan Hosting -palvelu yrityksen palvelimille, josta käsin nettisivusi voidaan näyttää koko maailmalle.

Hosting -palvelun valinta kannattaa tehdä huolella, koska laadukkaasta Webhotellista on paljon hyötyä yritykselle. Laadukas Hosting -palvelu mahdollistaa kotisivujesi nopean latautumisen, tietoturvan, sekä mahdollisten ongelmatilanteiden sujuvan ratkaisun.

 • Halvimmillaan Hosting -palvelun hinta voi olla esimerkiksi noin 3 € / kk.
 • Yleisesti ottaen laadukas WordPress kotisivujen Hosting -palvelu maksaa vähintään 15 € / kk.
 • Kalleimmat Hosting -palvelut ovat niin sanottuja “omia palvelimia” (Dedicated Server) tai pilvipalvelimia. Yleensä näitä palveluita on tarpeen käyttää vain tilanteissa, joissa kotisivut tai muu internet sovellus on erittäin monimutkainen, kehittynyt tai laaja. Tällaisia sivustoja ovat esimerkiksi “Google Sheets” tai “Youtube”. Omien palvelimien tai pilvipalvelimien hinnat ovat halvimillaan noin 80 € / kk ja kalleimmillaan jopa miljoonia euroja kuukaudessa.

Kotisivujen tekeminen

Varsinainen kotisivujen tekeminen WordPress:illa on yleensä kallein kertaluontoinen maksu, joka liittyy nettisivujen hankkimisen kokonaiskustannuksiin.

Yksilöllisten, täysin asiakkaan toiveiden mukaan suunniteltujen WordPress kotisivujen hinnat vaihtelevat noin 1000 – 50 000 euron välillä riippuen projektin laajuudesta ja sivustolle tarvittavista ominaisuuksista. Tietyissä tilanteissa edistyneitä ominaisuuksia sisältävät WordPress -kotisivut voivat maksaa myös reilusti yli 50 000 euron, mutta suurin osa WordPress projekteista sijoittuu edellä mainittuun hintahaarukkaan. Yleisimmin pienen tai keskisuuren yrityksen kotisivut maksavat jotakin 1000 ja 15 000 euron välillä.

WordPress kotisivut voidaan rakentaa myös edullisemmin käyttämällä valmiita teemoja. Näiden sivustojen hintoihin voit tutustua demo -sivustollani täällä.

Kerron alla tarkemmin täysin yksilöllisten, toiveidesi mukaan suunniteltujen, korkealaatuisten kotisivujen hinnoista. Hinta-arviot perustuvat kotimaassa ja maailmalla yleisesti vallitseviin WordPress kotisivujen hintoihin, sekä oman yritykseni hinnoittelumalliin.

WordPress kotisivujen tekemisen hintaan vaikuttavat muun muassa seuraavat asiat:

 • Käytetäänkö valmista teemaa, vai rakennetaanko täysin yksilöllinen kotisivujen design
 • Kuinka monta sivua yhteensä tarvitaan. (Verkkosivusto koostuu useammasta sivusta, joita voivat olla esimerkiksi “palvelut”, “tietoa yrityksestä”, “yhteystiedot”, “blogi” jne.)
 • Kotisivuille haluttavan tekstin määrä ja tilataanko nämä tekstit verkkosivujen suunnittelijalta, vai kirjoitetaanko ne itse
 • Kuvien, videoiden ja muun grafiikan määrä, ja hankitaanko nämä itse, vai tilataanko ne verkkosivujen suunnittelijalta.
 • Käytetäänkö maksullista “sivuston rakentaja” -lisäosaa (Page Builder)
 • Tarvitaanko kotisivuille joitakin lisäominaisuuksia
 • Käsin kirjoitetun koodin määrä

Hinta-arvio esimerkit täysin yksilöllisille WordPress kotisivuille

Tutustu alla olevassa taulukossa kolmeen eri esimerkkiin yksilöllisten kotisivujen hinnoista. Esimerkit vertailevat sivumäärän, tekstien kirjoittamisen ja kuvien hankkimisen vaikutusta kotisivujen hintaan.

Esim.
Sivu määrä
Tilaan tekstit
Tilaan kuvat
Hinta (€)
a)
2
Kyllä
Kyllä
1800
b)
4
ei
ei
2200
c)
5
Kyllä
ei
3050

Lisää hintavertailua yksilöllisille kotisivuille voit tehdä kätevästi Smilesin sivuilta löytyvällä hintalaskurilla. Laskurilla voi vertailla monipuolisemmin eri ominaisuuksien, mukaan lukien verkkokaupan tai blogin vaikutusta nettisivujen hintaan.

Kuva kotisivujen hintalaskimen toisesta sivusta

Siirry käyttämään laskinta

Tarvittavat lisäosat

WordPress:iin on saatavilla valtava määrä niin sanottuja lisäosia (plugin), joiden avulla kotisivuille voidaan lisätä uusia hyödyllisiä ominaisuuksia tai laajentaa olemassa olevia toimintoja. Lisäosien avulla voidaan toteuttaa esimerkiksi erilaiset asiakaspalvelu -chatit, verkkokurssit, palvelujen ajanvaraukset, markkinointi automaatio ja paljon muuta.

Lisäosia on saatavilla sekä täysin ilmaisia, että maksullisia. Monet maksulliset lisäosat ovat onneksi melko huokean hintaisia. WordPress kotisivut on mahdollista tehdä myös käyttäen ainoastaan ilmaisia lisäosia ja teemoja, mutta usein sivuston rakennuksen apuna käytetään jonkinlaista maksullista ”sivustonrakentaja” -lisäosaa (page builder), joiden hinnat vaihtelevat noin 30 – 100 euron välillä / vuosi.

Kokonaishinnan muodostuminen (kotisivujen rakentaminen ja ylläpito)

Edellä mainittuja hinta-arvioita käyttäen voimme laskea kokonaishinnan yksilöllisten kotisivujen tekemiselle, sekä niiden ylläpidolle.

Lasketaan kokonaishinta taulukossa mainitun esimerkin a) mukaiselle sivustolle

(Kaksisivuinen verkkosivusto, joilla on kohtalainen määrä tekstiä ja kuvia. Verkkosivujen tekijä on kirjoittanut kaikki tekstit ja hankkinut kuvat asiakkaan puolesta.)

Esimerkin verkkotunnus on maakohtainen ylätason verkkotunnus “fi” ja hosting palveluksi on valittu laadukas ja WordPress sivustoille optimoitu palveluntarjoaja.

 • Verkkotunnus, esimerkiksi “minunyritys.fi”: 16 € / vuosi
 • Hosting palvelu 15 € / kk = 180 € / vuosi
 • Kotisivujen tekeminen 1800 € (kertamaksu)
 • Sivuston rakentaja -lisäosa: 60 € / vuosi

Hinta yhteensä 1800 € (kertamaksu)

Kotisivujen ylläpito: 256 € / vuosi (toistuva maksu)

Miksi tilata kotisivut ammattilaiselta?

Laadukkaiden WordPress -kotisivujen tekeminen on vaativa ja aikaa vievä projekti, jossa on hyvä ottaa huomioon paljon asioita. Näitä asioita ovat esimerkiksi:

 • Kotisivujen tyylikäs ja miellyttävä ulkoasu
 • Käyttäjäystävällisyys
 • Sivuston nopea latautuminen
 • Laadukkaat ja informatiiviset tekstit ja niiden oikea rakenne
 • Responsiivinen ja mukautuva sisältö (kotisivujen tulee näyttää hyvältä kaikilla laitteilla)
 • Hakukoneoptimointi
 • Tietoturva

Tilaamalla yrityksesi kotisivut ammattilaiselta varmistat, että edellä mainitut asiat ovat kunnossa.

Tutustu Smilesin tarjoamiin kotisivupalveluihin täällä.

Ollaan yhteyksissä

Tilaa Smilesin uusimmat jutut suoraan sähköpostiisi.

Kirjoittajasta

Moi! Olen Marko Silander, Smiles Oy:n taitavin ja komein työntekijä. Samalla olen myös Smilesin ainoa työntekijä. Rakennan kotisivuja ja suunnittelen digitaalisen markkinoinnin ratkaisuja yrityksille ja yksityishenkilöille. Tärkein tavoitteeni on auttaa sinua onnistumaan, toteuttamaan unelmasi ja toivon mukaan hymyilemään enemmän. Ota yhteyttä ja jutellaan lisää!

Kuinka monta sivua tarvitset
 kpl
Verkkosivusto sisältää yleensä yhden tai useamman sivun (kotisivu, palvelut, yhteydenotto jne.)
Kuinka monelle sivulle tarvitset tekstit Smilesilta
 kpl
Kuinka monelle sivulle toivot minun tekevän tekstit
Haluan, että Smiles hankkii kotisivuilleni kuvat ja muut grafiikat
Arvio tarvitsemiesi kuvien määrästä
 kpl
Kuinka paljon kuvia tai muuta grafiikkaa tarvitset
Haluatko kotisivuillesi blogin?
Blogin luominen sivustolle vaatii yleensä yhden sivun blogia varten, vakiopostipohjan luomisen ja blogi arkiston pohjan.
Haluatko sivustolle verkkokaupan?
Verkkokaupan tekeminen lisää sivumäärää yleensä noin viidellä sivulla. Tuotteiden määrä, sekä maksutapojen integrointi myös vaikuttaa verkkokaupan tekemisen kokonaiskustannukseen.
Arvio myytävien tuotteiden määrästä?
 kpl
Arvioi tässä kuinka montaa eri tuotetta aiot yhteensä myydä.
Kokonaishinta (hintaan lisätään ALV 24 %)
0.00
 €
Laskimen ilmoittama hinta on arvio sivuston kokonaishinnasta. Tekemieni kotisivujen hinta saattaa olla laskimen hintaa alhaisempi tai korkeampi riippuen toiveistasi eri toiminnallisuuksien suhteen.
Olethan yhteydessä, mikäli haluat lisätietoja tai tarkemman tarjouksen
Nimi *
Yritys
Puhelin
Sähköposti *
Viestisi
Hyväksyn Smilesin tietosuojakäytännöt *
Palaan asiaan mahdollisimman pian

Kiitos yhteydenotostasi.

Palaan asiaan mahdollisimman pian.

Kuinka monta sivua tarvitset
 kpl
Verkkosivusto sisältää yleensä yhden tai useamman sivun (kotisivu, palvelut, yhteydenotto jne.)
Kuinka monelle sivulle tarvitset tekstit Smilesilta
 kpl
Valitse tässä, kuinka monelle sivulle toivot minun tekevän tekstit
Haluan, että Smiles hankkii kotisivuilleni kuvat ja muut grafiikat
Arvio tarvitsemiesi kuvien määrästä
 kpl
Ilmoita tässä arvio, kuinka paljon kuvia tai muuta grafiikkaa tarvitset
Haluatko kotisivuillesi blogin?
Blogin luominen sivustolle vaatii yleensä yhden sivun blogia varten, vakiopostipohjan luomisen ja blogi arkiston pohjan.
Haluatko sivustolle verkkokaupan?
Verkkokaupan tekeminen lisää sivumäärää yleensä noin viidellä sivulla. Tuotteiden määrä, sekä maksutapojen integrointi myös vaikuttaa verkkokaupan tekemisen kokonaiskustannukseen.
Arvio myytävien tuotteiden määrästä?
 kpl
Arvioi tässä kuinka montaa eri tuotetta aiot yhteensä myydä.
Kokonaishinta (hintaan lisätään ALV 24 %)
0.00
 €
Laskimen ilmoittama hinta on arvio sivuston kokonaishinnasta. Tekemieni kotisivujen hinta saattaa olla laskimen hintaa alhaisempi tai korkeampi riippuen toiveistasi eri toiminnallisuuksien suhteen.
Olethan yhteydessä, mikäli haluat lisätietoja tai tarkemman tarjouksen
Nimi *
Puhelin
Sähköposti *
Viestisi
Palaan asiaan mahdollisimman pian

Kiitos yhteydenotostasi. Palaan asiaan mahdollisimman pian.